Uitnodiging U Create: innovatie en cross-overs in de gezondheidszorg 5 juni 2018 - NADR
16828
post-template-default,single,single-post,postid-16828,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,transparent_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Uitnodiging U Create: innovatie en cross-overs in de gezondheidszorg 5 juni 2018

Uitnodiging U Create: innovatie en cross-overs in de gezondheidszorg 5 juni 2018

Datum: di 5 juni 2018

Tijd: 17:30 – 22:00 uur

Locatie: Utrecht, Beatrixgebouw, Jaarbeursplein

De Nederlandse gezondheidszorg staat op een hoog niveau. Of het nu gaat om genezen, verzorgen of voorkomen. Toch kan en moet het beter. En slimmer, eerlijker, mooier, handiger. En dat kan: door ‘ontwerp denken’ en verbeeldingskracht toe te voegen aan nieuwe technologieën en systemen. Daarvoor moeten we wel nieuwe samenwerkingen durven aangaan. Tussen dokter en designer, tussen onderzoeker en patiënt, en tussen bestuurders en ondernemers.

U Create bezit de rijkheid aan kennis, ervaring en talent van de creatieve industrie. U Create verbindt actief instellingen, onderwijs, onderzoek, stakeholders en creatieve disciplines als design, ‘serious gaming’, architectuur en interactieve media. U Create is steeds vaker de aanjager van toegepaste innovatie en het gebruik van creatieve methoden en technologieën voor andere sectoren. Daarbij blijkt het in een vroeg stadium samenbrengen van (medische) professionals en designers cruciaal voor het succes van innovatie.

Op dinsdag 5 juni zijn U Create en DMN in de Utrechtse Jaarbeurs Innovation Mile (JIM) gezamenlijk gastheer van een boeiende avond over ‘innovatie en cross-overs in de gezondheidszorg’. Hoe pak je innovatie in zo’n context aan? Waar raken creatief denken (en doen) en de soms weerbarstige praktijk elkaar? Hoe innoveer je met respect voor de context, de stakeholders en de eindgebruiker? Wat zijn de valkuilen, de succesfactoren en wat kunnen we vooral ook leren van andere disciplines?

Lees de volledige uitnodiging en aanmeldingsinformatie hier.