Hartslagkussen Millow helpt met ontspannen - NADR
17044
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17044,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,transparent_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Hartslagkussen Millow helpt met ontspannen

Categorie
DDW2019
Over dit project

Hoe kun je ontspannen in een wereld vol prikkels? De drang om te presteren in een hedendaagse wereld vol prikkels is hoog. Dit leidt gauw tot stress. Het idee achter Millow is eenvoudig. Het voelen van een hartslag is een tastbaar hulpmiddel; het is een continue “prikkel” om je enkel op het kussen en jezelf te focussen. Omdat de hartslag een langzaam en consistent tempo heeft, geeft dat rust. “Het voelt een beetje alsof er iemand bij je is”.

 

Rosa testte Millow op de EHBO van de TT Assen, een stressvolle omgeving. Ook testte zij Milow in de chill-area van FestiValderAa, waar mensen juist heel bewust ontspanning zoeken.

 

Op Expeditie NEXT – een wetenschapsfestival in Rotterdam – testte Rosa met het kussen meer dan honderd kinderen. Een moeder van een kind met ADHD gaf aan dat haar kind nog nooit zo lang stil had gezeten. Na een bezoek aan Lowlands Science werd het kussen geintroduceerd in Zorghuis Amaris waar nieuwe innovaties te bekijken en te lenen zijn.

 

Het doel van Millow is om gewoon lekker te zitten en tot rust te komen. Met Millow kom je bij van een intensieve dag of stressvolle situatie. Het kussen is ontwikkeld, maar moet nog wel op de markt worden gebracht. Daarvoor is Rosa in gesprek met geïnteresseerde bedrijven.

 

Hogeschool: Hogeschool Utrecht, lectoraat Co-Design

Projectpartners: RnD Inventions

Financiers: Sia HBO Take-off, NWO, Innofest

Contactpersoon: Rosa de Vries, onderzoeker en ontwerper, rosa.devries@hu.nl

millow.nl www.codesigners.nl