Future-Proof Retail: een sector innoveren met labs - NADR
17061
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17061,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,transparent_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Future-Proof Retail: een sector innoveren met labs

Categorie
DDW2019
Over dit project

De retailsector verandert in hoog tempo. Dat is spannend, bedreigend én biedt ongelooflijk veel kansen voor ondernemers en medewerkers. Het vergt echter continu en razendsnel aanpassen. Ondernemers met een open en lerende houding blijven ook in de toekomst succesvol.

 

Hoe stimuleer en ontwikkel je als retailer zo’n lerende houding? Op welke manier leer je snel, leuk en vooral effectief nieuwe skills aan?

 

In Future-Proof Retail ontwerpen retailers uit heel Nederland samen met studenten in living labs antwoorden op deze uitdaging. Het project is een samenwerking van meer dan 20 partners onder leiding van De Haagse Hogeschool. Hier onderzoeken ze welke skills ondernemers en medewerkers nodig hebben om ‘future-proof’ te zijn en hoe ze die het beste kunnen aanleren.

 

Hogescholen:

De Haagsche Hogeschool, lectoraat Innovation Networks

Hogeschool Rotterdam, kenniscentrum Creating 010

Projectpartners: Gemeente Den Haag, Gemeente Delft, Gemeente Assen, Gemeente Roermond, Gemeente Rijswijk, Gemeente Leiscgendam-Voorburg, De Haagse Hogeschool, Hogeschool Rotterdam, TMO Fashion Business School, Fontys hogescholen,  Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Zuyd, NHL/Stenden, Regiocampus Meppel, Gilde Opleidingen, ROC Mondriaan. INretail, Vakcentrum, Thuiswinkel.org, FNV, SalesForce, de Bijenkorf, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, Kamer van Koophandel, De Reactor.

Financiers: Stichting Detailhandelsfonds

Contactpersoon: Peter Troxler, lector, p.troxler@hr.nl

https://futureproofretail.nl/

https://www.thehagueuniversity.com/research/research-groups/details/innovation-networks

https://www.hogeschoolrotterdam.nl/onderzoek/kenniscentra/creating-010/