Festivals als broedplaats voor duurzame innovatie - NADR
17098
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17098,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,transparent_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Festivals als broedplaats voor duurzame innovatie

Categorie
DDW2019
Over dit project

Wist je dat festivals kunnen dienen als een broedplaats en testplek voor duurzame innovatie? Het tijdelijke karakter van festivals, het feit dat ze iedere keer opnieuw worden opgebouwd, de duidelijke grenzen en de grote hoeveelheid ruimdenkende bezoekers maken van het festival een ideale experimenteerplek voor duurzame innovaties: een Festival Living Lab.

 

Vanuit het Europese Inno-Quarter project onderzoekt het lectoraat Open Innovatie van NHL Stenden hogeschool waarom en hoe festivals functioneren als versneller van duurzame innovatie.

 

Het doel is om alle werkwijzen en motivaties te bundelen in een hands on handboek door met zoveel mogelijk festival betrokkenen uit Denemarken, Zweden, Duitsland, België en Nederland in gesprek te gaan. Op de foto’s een voorbeeld uit Nederland: DORP op Welcome to the Village.

 

Hogeschool: NHL Stenden Hogeschool, lectoraat Open Innovatie

Projectpartners: NHL Stenden (NL), Provinsje Fryslân (NL), Welcome to the Village (NL), Nordic Surfers (SE), Hogeschool West-Vlaanderen (BE), Aalborg Universitet (DK), Worldperfect (DK), Region Halland (SE), University of Bremen, Lemex  (DE), Moin Startup Camp (DE).

Financiers: Interreg, North Sea Region. European Regional Development Fund.

Contactpersoon: Peter Joore, lector Open Innovatie, Peter.Joore@nhlstenden.com

innoquarter.eu