De wereld gekanteld - lectorale rede Wina Smeenk - NADR
17868
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17868,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,transparent_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

De wereld gekanteld – lectorale rede Wina Smeenk

Auteur

Wina Smeenk

Datum

1 december 2021

Papieren versie

Wil je graag een papieren versie van het redeboekje ontvangen? Mail dan je naam en adresgegevens naar secretariaat.onderzoek.crb@inholland.nl

Categorie
Publicaties
Over dit project

De wereld gekanteld: De maatschappelijke impact van de evoluerende ontwerppraktijk

In haar lectorale rede voor de nieuwe onderzoekslijn Societal Impact Design van Hogeschool Inholland zette Wina Smeenk op 1 december uiteen hoe creatieve professionals een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de aanpak van maatschappelijke vraagstukken. De wereld wankelt, aldus Wina, en we zullen er met z’n allen voor moeten zorgen dat hij de goede kant op kantelt.

We kunnen niet meer ontkennen dat de dingen anders moeten, stelde Wina Smeenk in haar lectorale rede ‘De wereld gekanteld’, die zij op 1 december uitsprak. Smeenk wil design inzetten om de wereld een stukje beter te maken.

Of het nu gaat over grote vraagstukken als dementie, het klimaat, corona of armoede: de gemene deler is kwaliteit van leven. Om dat te bereiken is verandering nodig, maar mensen vinden dat lastig. De sleutel ligt wat Wina betreft in een gezamenlijke, transdisciplinaire aanpak: een gelijkwaardige samenwerking met andere disciplines en domeinen.