3D printen in het ziekenhuis - Case pessarium | 21 okt 13.00 - 14.00 uur - NADR
17590
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17590,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,transparent_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

3D printen in het ziekenhuis – Case pessarium | 21 okt 13.00 – 14.00 uur

Categorie
DDW2020
Over dit project

Ontdekken van kansen en mogelijkheden voor 3D printen in het ziekenhuis. Met als case: de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijk pessarium op maat.

 

Het project omvat de volgende twee innovatievragen die zijn opgesteld in overleg met medisch specialisten van Gycon en het regionale ziekenhuis ZGT:

1. Hoe kan 3D printen ingezet worden in de medische praktijk ten behoeve van efficiëntere zorg, kostenreductie, verhoging van zelfredzaamheid van – en minder impact op – de patiënt?

2. Is het mogelijk een pessarium te ontwikkelen die door vrouwen eenvoudig zelf te hanteren zijn en probleemloos zit, waarmee een substantieel lager arts-contact kan worden gerealiseerd?

Dit wordt onderzocht door brainstormsessies met medisch specialisten te organiseren om de potentiële toepassingen in kaart te brengen. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar hoe een pessarium ‘op maat’ gemaakt kan worden en hoe deze gebruiksvriendelijk gemaakt kan worden.
Het beoogde resultaat is een Roadmap met de kansen en mogelijkheden van 3D printen in het ZGT en een proof of concept van een gebruiksvriendelijk pessarium op maat.

 

LIVESTREAM op 21 oktober 13.00 – 14.00 uur

 

Hogeschool: Saxion, lectoraat Industrial Design

Projectpartners: Ziekenhuis Groep Twente, Gycon, Medisch Spectrum Twente, LAYaLAY, Oceanz, Universiteit Twente.

Financiers: TechForFuture

Contactpersoon: Wouter Weijermars, projectleider, w.w.weijermars@saxion.nl