2 september 2021 | Ontwerpevent 'Met ontwerpen het verschil maken' - NADR
17745
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17745,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,transparent_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

2 september 2021 | Ontwerpevent ‘Met ontwerpen het verschil maken’

Categorie
Agenda
Over dit project

Ontwerpen vanuit het oog(punt) van Venus

Kogelwerende vesten die te strak zijn voor de torso van vrouwelijke politieagenten, fietshelmen die geen ruimte bieden voor een paardenstaart, crashtest-dummies met enkel mannelijk kenmerken, medicijnen die niet getest worden op vrouwen, producten die rolbevestigend zijn. Waarom wordt er niet beter gekeken naar vrouwelijke gebruikers in het ontwerptraject? 

 

Het thema ‘Ontwerpen vanuit het oogpunt van Venus’ wordt vanuit ethisch, maatschappelijk en ontwerp-perspectief belicht, onder andere door ontwerpers van VolvoCars en bekende ontwerpbureaus. Het event is bedoeld om bewustwording te creëren en oorzaken te verkennen, maar ook om onderzoeksvragen op te halen voor de aftrap van een onderzoeksprogramma voor de creatieve industrie.

 

2 september 2021 | 13.00 – 17.00 uur 

 

Voor meer informatie en aanmelden kunt u een mail sturen aan Saxion lectoraat Industrial Design: industrialdesign.led@saxion.nl

 

Dit is een Powered by CLICKNL event, georganiseerd door Saxion Lectoraat Industrial DesignIndustrial Design Center en Network Applied Design Research NADR.