Sparring en progressie - de eerste netwerkbijeenkomst van 2018 - NADR
16466
post-template-default,single,single-post,postid-16466,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,transparent_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Sparring en progressie – de eerste netwerkbijeenkomst van 2018

Sparring en progressie – de eerste netwerkbijeenkomst van 2018

Op maandag 29 januari vond de eerste netwerkbijeenkomst van NADR in 2018 plaats. In vergaderzalencomplex SURF in Utrecht werd de status van de vier actielijnen besproken onder het genot van een Italiaanse lunch.

Voorgedragen onderzoek

Tijdens de bijeenkomst werd door Jeroen van den Eijnde (Lectoraat Product & Interior Design) een lopend onderzoek voorgedragen. Een aantal lectoren reageerde door mogelijke partners voor te stellen, of ze boden aan om zelf in te haken op het onderzoek. Binnen het project, Fashion of Furniture, wordt onderzocht hoe de meubelindustrie duurzamer kan worden gemaakt.

Kennis-en Innovatieagenda

Rolf Bossert, programmamanager bij CLICKNL, bezocht deze bijeenkomst om toelichting te geven op de Kennis-en Innovatieagenda voor de Creatieve Industrie. De lectoren van NADR zien voldoende aanknopingspunten binnen de KIA om praktijkgericht ontwerponderzoek in samenwerking met bedrijven op te starten en zien uit naar de calls.

Intervisiesessies

Op 20 november vond de eerste intervisiesessie gericht op praktijkgericht ontwerponderzoek plaats. Een intervisie is een vrijwillige en gelijkwaardige sessie waarin professionals elkaar beter helpen te worden in hun expertisegebied. Op korte termijn worden data gepland voor nieuwe intervisiesessies, en wordt een training geïmplementeerd om de leden van het netwerk te trainen op intervisievaardigheden.

Work in Progress 2018

Ook dit jaar zal NADR weer deelnemen aan de Dutch Design Week met de tentoonstelling Work in Progress. Net als de vorige edities zullen dit jaar opnieuw circa tien lopende onderzoeksprojecten met het publiek gedeeld worden. Door deze projecten tonen lectoraten de toegevoegde waarde van onderzoek aan hogescholen aan, en worden resultaten gedeeld.

Samenwerking

Naast de kwaliteit van praktijkgericht ontwerponderzoek, staat samenwerking binnen het netwerk hoog op de agenda. Binnen het netwerk heerst veel ambitie en een gezamenlijke focus. Om deze drijfveren te versterken, is input van buiten meer dan welkom. Hebt u interesse om bij te dragen aan NADR of een specifieke actielijn?

Meld u dan aan voor een van onze bijeenkomsten!