DDW 2021 - NADR
16919
page-template-default,page,page-id-16919,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,transparent_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

DDW 2021

Uitnodiging voor Expositie en Mini-symposium rondom boeklancering "Beelden van Applied Design Research" tijdens Dutch Design Week 2021.

Beelden van Applied Design Research

 

Tijdens de Dutch Design Week 2021 lanceert het Network Applied Design Research (NADR) met steun van Regieorgaan SIA haar nieuwe boek “Beelden van Applied Design Research”. Het boek toont de waarde van toegepast ontwerponderzoek door hogescholen voor bedrijven, met name de Creatieve Industrie en maatschappelijke organisaties.

 

Over het boek

Onderzoekers bestuderen de wereld zoals die is. Ontwerpers willen de wereld veranderen. Applied design research is een vorm van praktijkgericht onderzoek waarin beide benaderingen worden geïntegreerd, om nieuwe kennis op te doen én om praktische oplossingen te ontwikkelen. Maar hoe doe je dat, aangezien ontwerpen en onderzoeken sterk verschillen en beantwoorden aan verschillende standaarden? Dit boek is geen receptenboek, maar het biedt wel een kijkje in de keuken van 22 lectoren aan diverse hogescholen. Ze passen applied design research toe op diverse gebieden, variërend van de gezondheidszorg tot aan retail. Elke bijdrage biedt een ander perspectief en demonstreert dat met illustratieve voorbeelden. Géén geeft een volledige uitleg, maar samen bieden ze een rijk beeld van wat applied design research is, hoe het toe te passen en wat je ervan kunt verwachten.

NADR nodigt u van harte uit voor…

 

De expositie “Beelden van Applied Design Research” van 16 tot en met 24 oktober (Klokgebouw, hal 4, Eindhoven). Bezoekers ontmoeten de lectoren door een XL versie van het boek door te bladeren en naar hun vlogs te luisteren op de eigen telefoon.

 

Het mini-symposium “Beelden van Applied Design Research” op 18 oktober van 17.00 – 20.00 uur (Microlab, Eindhoven). Het mini-symposium is een netwerk event, PoweredBy ClickNL. Verschillende auteurs uit het boek zullen hun interessante cases toelichten tijdens het event.

 

Programma

16.45 – 17.00 Inloop

17.00 – 17.05 Welkom – Rens Brankaert

17.05 – 17.20 Boek presentatie – Peter Joore

Officiële overhandiging door Peter Joore en Karin van Beurden aan ClickNL & Regieorgaan SIA

17.20 – 17.30 Design thinking voor professionals – Guido Stompff

17.30 – 17.40 De artistieke attitude in een sociale context – Anke Coumans

17.40 – 17.50 Systemisch Co-Design – Remko van der Lugt

17.50 – 18.00 Slimme transities met ontwerp – Anja Overdiek

Het mini-symposium wordt mogelijk gemaakt door de PoweredBy regeling van CLICKNL. Het lectorenplatform NADR en het boek is medegefinancierd door Regieorgaan SIA. Beiden dragen bij aan de expositie.

Programma gepresenteerd tijdens Dutch Design Week 2020

 

Het Network Applied Design Research (NADR) presenteerde in 2020 het programma Landscape Applied Design Research. Dit was een serie online events waarmee kenmerken van Applied Design Research werden verkend door de lens van verandering en waarin de Key Enabling Methodologies (KEM’s) werden besproken die geformuleerd zijn in de CLICKNL-onderzoeksagenda.

In 2020 organiseerden we een start event (19 okt), een serie livestreams (20 t/m 22 okt) en een eind event (22 okt). Lees hier meer over de verschillende events.

Projecten gepresenteerd tijdens Dutch Design Week 2019

 

Tijdens de Dutch Design Week 2019 presenteerde het Network Applied Design Research (NADR) de tentoonstelling Landscape of Applied Design Research. Met deze tentoonstelling maakte NADR zichtbaar hoe praktijkgericht ontwerponderzoek op hogescholen bijdraagt aan een innovatieve, inclusieve en duurzame samenleving. We presenteerden een interactief landschap van toegepast ontwerp onderzoek aan hogescholen in Nederland en resultaten van diverse projecten met impact. Ontdek ze hieronder!