Masterclass Digital Manufacturing op TU Delft - NADR
16378
post-template-default,single,single-post,postid-16378,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,transparent_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Masterclass Digital Manufacturing op TU Delft

Masterclass Digital Manufacturing op TU Delft

Op vrijdag 9 februari gaat een reeks masterclasses ‘Digital Manufacturing’ van start. In deze reeks, die onderdeel is van de Industrial Design masterclasses aan TU Delft, staan actuele toepassingsmogelijkheden van de nieuwste software in het digitale maakproces centraal. Je zult hands-on aan de slag gaan met programma’s als Cura, Meshmixer en Grasshopper!

Door de verscheidene mogelijkheden van digitaal ontwerpen is de weg van idee naar ontwerp korter dan ooit.  Hierom is het voor designprofessionals- en managers zeer voordelig om deze mogelijkheden goed te kennen en begrijpen.  Je krijgt in deze masterclasses de mogelijkheid om je te verdiepen in de meest actuele technologie op mensgerichte wijze.

Je zult leren:

  • De mogelijkheden van digitale fabricage te herkennen: hoe een scan naar kan worden gemodelleerd en vervolgens gefabriceerd.
  • De waarde van zakelijke- en innovatieve mogelijkheden te herkennen en beoordelen.
  • Verscheidene 3D-printtoepassingen, zoals printen met meerdere materialen.
  • De toepassingsmogelijkheden van software-programma’s, waaronder: Cura, Preform, Recap360, Meshmixer, Rhino en Grasshopper.


Over de trainers:

Jouke Verlinden is assistent-professor Computer Aided Design aan de TU Delft. Samen met mede-onderzoekers en afstudeerders onderzoekt zij hoe ‘embodied dialogues’ kunnen plaatsvinden door overbrugging van de fysieke en digitale wereld. Tevens is hij redactielid van AR(t) Journal en ‘International Journal on Interactive Design, Engineering and Manufacturing‘.

Zjenja Doubrovski is PhD-kandidaat aan TU Delft. In zijn huidige onderzoek focust hij zich op ontwerpen met 3D-printtechnologie. Hierbij onderzoek hij hoe ontwerpers dit kunnen toepassen en door middel van welke gereedschappen zij echt profijt hebben van deze technologie.

Interesse?
Meld je vóór vrijdag 2 februari aan via onderstaande button: